Държавното обвинение отговори на твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова,

...
Държавното обвинение отговори на твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова,
Коментари Харесай

Прокуратурата отговори на Нинова за проверката срещу нея

Държавното обвиняване отговори на изказванията на водача на БСП Корнелия Нинова, която съобщи, че прокуратурата се е присъединила във вътрешнопартийната съпротива на левицата.
Георги Иванов, прокурор в Софийската районна прокуратура, който наблюдаващият прокурор на преписката, представена от Корнелия Нинова, излезе с пояснения по тематиката.
„ Преписката е разпределена на правилото на инцидентно систематизиране на преписки и каузи. Тя е формирана от тъжба от Кирил Добрев и други членове на Българска социалистическа партия.
Добрев е приложил и решение на Върховен касационен съд.
След като прокурорът се е срещнал с изказванията на Кирил Добрев и решението на Върховен касационен съд, той е сметнал, че към сегашния миг не се изяснени всички относими обстоятелства и би трябвало да се извърши инспекция, разяснява Иванов.

Прокурорът е почнал персонална инспекция – изпратил писмо до Българска социалистическа партия, адресирано до Корнелия Нинова, с което е изискал да се дават заверени копия, стенограма и запис от документи, свързани с извършено общо заседание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, на което е взето решение за изключването на Добрев от социалистическата партия.
Също по този начин е призовал в постройката на Софийската районна прокуратура за снемане на писмени сведения на Нинова и други двама членове на Българска социалистическа партия.
Такива дейности от страна на прокуратурата не са казус, изясни той, като добави, че това са пълномощия по Закона за правосъдната власт и се постъпва по този метод във връзка със стотици други сигнали.

Той зададе следния въпрос: „ Ако жалбата беше от Корнелия Нинова против Кирил Добрев, означаваше ли, че Добрев не трябва да бъде призоваван в прокуратурата за снемане на писмени сведения? “, попита реторично той и прикани да не се употребява прокуратурата за тяснопартийни цели.

„ Това не им дава оправдания да накърняват името на прокуратурата и правосъдната власт.
Недопустими са политически изявления, които манипулират и вършат внушения и не дават отговор на действителността.
Това не дава отговор на правилото за Върховенството на закона и разделянето на управляващите “, уточни още наблюдаващият прокурор по преписката.

Според него това съставлява отклонение на публичното внимание от техните проблеми.
„ С този вид говорене не се понижава престъпността, която се усилва и всички страдаме от нея “, уточни той.
Решението на Върховен касационен съд, за която приказва наблюдаващият прокурор, постановява, че Кирил Добрев е нелегално изключен от Българска социалистическа партия, изясни Георги Иванов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР